Вплив авіаційної діяльності на зміни клімату

2.00 $

Категории: ,

Описание

Технічне обслуговування повітряних суден — реферат

План
Вступ
1. Аналіз проблеми забруднення атмосфери авіаційним транспортом
2. Обсяги викидів забруднюючих речовин в аеропортах
3. Вплив авіації на атмосферу
4. Зміни клімату — це серйозна загроза авіації
Висновки
Список літератури
20 сторінок

Під час експлуатації авіаційної техніки відбувається забруднення ґрунтів, водних об’єктів та атмосферного повітря.
Специфіка впливу повітряного транспорту на довкілля виявлена в значній шумовій дії та значних викидах різноманітних забруднюючих речовин.
Викиди з авіаційних двигунів та стаціонарних джерел становлять важливий аспект впливу повітряного транспорту на екологічну ситуацію. Крім того, авіація має ряд відмінностей порівняно з іншими видами транспорту: використання здебільшого газотурбінних двигунів зумовлює інший характер протікання процесів і структуру викидів відпрацьованих газів; використання гасу як палива призводить до зміни компонентів забруднюючих речовин; польоти літаків на великій висоті зумовлюють розсіювання продуктів згоряння у верхніх шарах атмосфери і на великих територіях, що знижує ступінь їх впливу на живі організми.
Повітряні кораблі забруднюють приземні шари атмосфери відпрацьованими газами авіаційних двигунів поблизу аеропортів і верхні шари атмосфери на висотах крейсерського польоту. Гази становлять 87 % всіх викидів цивільної авіації, які містять також атмосферні викиди спецавтотранспорту та стаціонарних джерел.
Як відомо, впродовж останніх років відбувається значне навантаження на навколишнє середовище, що супроводжується збільшенням світових авіаперевезень на 4-5%. Цей процес є незворотнім і відбувається як на глобальному, так і на локальному рівні.